Shokooh Mirzadegi

شرح حال

قصه

شعر

مقاله

يادداشت

  نگاه يک زن

مطالب  ديداری

مطالب  شنيداری

مرکز  اسناد  زنان

نامه های سرگشاده

کتاب های در اينترنت

کتاب های منتشر شده

کتاب های در دست انتشار

*****

 تماس

 شرح حال

آلبوم عکس

English Section

 

   

 

 

 

 

 

 

 

Puyeshgaraan

 

 

 

 

شکوه ميرزادگی از اواخر دهه چهل خورشيدی، فعاليت خود را در زمينه داستانويسی، شعر و روزنامه نگاری از نشريه فردوسی و سپس روزنامه کيهان شروع کرد و ظرف چند دهه اخير، چه ايامی که در ايران بود و چه در سال های تبعيد، آثار متعددی در زمينه های ادبی و فرهنگی داشته است. دو مجموعه قصه به نام «بی قراری های پايدار» و «آغاز دوم»، يک کتاب حاوی دو نمايشنامه به نام های «تبعيدی سال 3000» و «من حرکت می کنم پس هستم»، سفر نامه ای با نام «سعی هاجر»،  و چند کتاب کودکان که مهمترينش «گل و آفتاب» است و ده ها مقاله ادبی، فرهنگی، و اجتماعی و سردبيری نشريه «تلاش» حاصل فعاليت های شکوه ميرزادگی در ايران است. او در کنار تدريس زبان فارسی و ادبيات چندين سال در ارتباط با مسايل تعليم و تربيت و مسايل مربوط به زنان کار و تحقيق داشته که نتيجه برخی از آن ها در نشريات مختلف به چاپ رسيده است. او  در سال 1352 ، با نام شکوه فرهنگ، که به نام خانوادگی همسر اولش مربوط می شد، همراه با گروهی از هنرمندان و نويسندگان برای آزادی زندانيان سياسی وارد مبارزه ای شد که منجر به زندانی شدن و محکوم به اعدام شدن او و اکثر همراهانش شد. او، با چند تن ديگر، تن به عذرخواهی در تلويزيون دادند و از مرگ نجات پيدا کردند. دو تن از همراهان او اعدام و برخی  به حبس های طولانی مدت گرفتار آمدند.  او پس از خروج از زندان، دوباره به روزنامه نويسی پرداخت در اوايل سال 1356، موفق شد که برای رفتن به اروپا اجازه خروج بگيرد و لندن را برای اقامت دايم خود برگزيد اما در دی سال 56 به خاطر حضور در انقلاب به ايران بازگشت. پس از انقلاب او دوباره دستگير شد که پس از چند ماه و به کمک فعالين حقوق بشر و به خصوص آقای عبدالکريم لاهيجی آزاد شد. پس از خروج از ايران  او برای هميشه سياست و فعاليت های گروهی را کنار گذاشت و وقت خود را صرف کارهای ادبی، اجتماعی و فعاليت های مربوط به حقوق بشر کرد. فعاليت های شکوه ميرزادگی در خارج از ايران عبارت است از: سردبيری نشريه ی ادبی - سياسی «ممنوعه ها» که مديريت آن با زنده ياد منوچهر محجوبی بود؛ سردبيری نشريه سياسی - اجتماعی «مقاومت»؛ انتشار کتاب تحقيقی «سير نزولی موقعيت زن از آغاز تا اسلام»؛ انتشار رمان «بيگانه ای در من»؛ انتشار مجموعه قصه های کوتاه «گلدن آرک» و سردبيری مشترک نشريه ای ادبی - فرهنگی «پويشگران» با دکتر اسماعيل نوری علا.

شکوه ميرزادگی همچنين يکی از موسسين «سازمان زنان ايرانی در بريتانيا» (لندن- 1988) و موسس و مسئول «مرکز اسناد و مطالعات زنان ايرانی» (دنور  آمريکا – 2001) است. او و اسماعيل نوری علا همچنين از سال 2001 تاسال 2005، دو برنامه فرهنگی تلويزيونی را اداره و اجرا کرده اند: «کارگاه انديشه» و «بر ميز تشريح». در اين چهارسال، شکوه ميرزادگی بيش از 200 برنامه را به بحث و بررسی مسايل مربوط به زنان، و  مسايل حقوق بشر - در ارتباط با زندانيان سياسی و خشونت عليه زنان- اختصاص داده است. او همچنين يکی از دو موسس «کميته بين المللی نجات پاسارگاد»  و مسئول کميته های بين المللی اين کميته است. اين کميته از اگوست 2005، به دنبال مطرح شدن خطرات ناشی از آبگيری «سد سيوند» و نابودی آثار دشت پاسارگارد شروع به کار  کرده است. شکوه ميرزادگی در می 2007 بنياد ميراث پاسارگاد را که موسسه ای بين المللی است تاسيس کرد. اين بنياد هم اکنون با هدف کوشش برای حفظ آثار فرهنگی و تاريخی ايرانزمين مشغول به فعاليت است.

از شکوه ميرزادگی بيش از دويست مقاله (ادبی، اجتماعی و تحقيقی) در داخل و خارج از ايران منتشر شده است. برخی از  کتاب ها، اشعار،  و مقالات ميرزادگی  به زبان های انگليسی، فرانسوی و ژاپنی ترجمه و منتشر شده اند.